Sånyheter

Såtiden er i gang, endelig! Det er mange frø som kan sås nå og til det finnes utstyret du trenger på Din lokale gartner. Vi har et variert utvalg med plantefrø til både stauder, grønnsaker, krydderurter og blomster. Easy to Grow sett med frø er en av vårens nyheter. For å feire såtiden skikkelig gir vi 30% rabatt på Elho såutstyr og produkter.

 

Det er tid for å så tomater nå. Tankene vandrer til herlig tomatsalat med disse lekre fargene sammen!


Hva som kan sås i februar:
Chilipepper
Stemorsblomst
Basilikum
Blodbeger
Hagepute
Klokkeranke
Lavendel
Månedsjordbær
Paprika
Stemorsblomst
Vi feirer såtid og gir 30% avslag på Elho-produktene.


Easy to Grow
En av nyhetene i år er Easy to Grow sett. Smart forkultiveringssett med forsådde plugger av komposterbar kokosfiber, torv, og næring i en forpakning som fungerer som et drivhus. Bare tilsett vann. Forpakkningene inneholder fem forskjellige typer frø; Frilandstomat, urter, pottetomat, kål eller salat. De to førstnevnte er vist med bilde under.
Frilandstomat: Inneholder frø av to ulike sorter frilandstomater: 3 plugger med 'Roma', og 3 plugger med 'Red Pear'.
Urter: Inneholder frø av to ulike sorter krydder: 3 plugger med basilikum, og 3 plugger med oregano.

Easy Grow Frilandstomat                         Easy Grow Urter


Pottetomat: Inneholder frø av to ulike sorter lave tomater: 3 plugger med 'Balkonstar', og 3 plugger med 'Bitonto F1'
Kål: Inneholder frø av to ulike sorter grønnkål: 3 plugger med grønnkål, 'Half Tall', og 3 plugger med såkalt svartkål, 'Black Magic'.
Salat: Inneholder frø av to ulike sorter salater: 3 plugger med 'Lobjoits Green Cos', og 3 plugger med 'Ovired'.


Fargerike Plastpotter 
I orange, grønn, lilla og rosa farger gjør det enkelt å skille hva eller hvem som har sådd. Gi barna hver sin farge så er det lett å få vannet og stelle sine egne planter. Pottene finnes i 6cm og 8cm størrelse. Vi har også svarte plastpotter i mange størrelser.
Papirpotte sett
Flott pottesett for å lage egne papirpotter, runde og firkantede. Jordstikker til å lage grop i jorda der frøet skal såes og merkepinner ed snor for å måle opp hvor plantene skal settes ut når de evt skal ut i bedet/ kjøkkenhagen. Fin gave å gi, kanskje til deg selv? Et sett koster 699,-Micro Leaf
Micro Leaf er nyheten som allerede er brukt på mange restauranter. Micro Leaf er små blad som hurtig og enkelt kan dyrkes i kjøkkenvinduet. Ved å spise dem kort tid etter å ha høstet dem går ikke næringsinnholdet tapt. Godt er det også! Friske erteskudd - populære på kjøkkenet og på restaurant - er lette å dyrke selv! Gode på smørbrødet, til dampet fisk, eller til grillmat. Sorten er en såkalt "cut and come again" - klipp over det første bladparet, så vokser nye blad frem.

Micro Leaf finnes med frøene; Ert, koriander, agurkurt, reddik, pak choy, grønnkål, sareptasennep og solsikke. For dyrking av Micro Leaf finnes et eget Micro Leaf Basic minidrivhus.


Nye spirer
Vi har også fått nye spirefrø! Disse er av fennikelfrø og reddikfrø.
Fennikelspirer har smak av nøtter og et snev av lakris. Passer i salater, supper, og på smørbrød.
Reddikspirer er hurtigvoksende og smakfulle i rosa toner. Gir en spennende smak til salater og kjøtt, og inneholder et høyt nivå av vitaminer og mineraler.


Torvbriketter
Praktiske torvbriketter er enke å bruke for å så i. Jorden i brikettene er passende for frø og små spirer. De gjør det også lett å flytte de små plantene over i større potter ettersom de vokser seg større. Torvbriketter finnes både i pakke på 30 stk for 79,-/pk og enkel som kan kjøpes en og en for 2,-/stk.