Hvilken hekk skal jeg velge?

Hekk er pent som ramme rundt hagen, en hyggelig beplantning for å markere eiendommen eller avgrense et område. Den kan skjerme innsyn, dele av plenen eller lekeområdet. Behovet kan være sammensatt og vi har hekkplanter som dekker flere behov.

 

I år som tidligere år har vi et veldig godt utvalg av forskjellige hekkplanter i mange størrelser. Prima Ferdighekk er som navnet beskriver ferdige hekkplanter. De kan settes sammen til en tett hekk med en gang. Plantene har blitt beskjært på sidene, i toppen og rota fra de var små for å bli tette planter med kraftig gjennomgående stamme og/eller tett greinverk hos de forskjellige hekkplantene.
Agnbøk
Alperips
Blodbøk
Brudespirea
Bøk
Gentspirea
Lerk
Liguster
Lind
Naverlønn
Solbærspirea
Sommerspirea
Syrin


Vi har laget en egen plante og stelleveiledning for hekkplantene der du kan lese om hvordan hekkene skal plantes, plasseres, beskjæres mm. Vi har også laget en hekk veiledning "Hvilken hekk skal jeg velge?".

Hekkplanter som barrot er unge planter av bøk, agnbøk eller liguster. Plantene har bar rot uten potte og jord. Plantene har ligget på kjølelager før utsending og settes i vann før planting. Dette er vår rimligste hekkplante til 49,90 pr plante.


Hekkplantene ellers har vokst uten beskjæring eller med lite beskjæring. Det finnes både vintergrønne og løvfellende hekkplanter i denne gruppen. Bøk er en løvfellende hekkplante som beholder bladene på gjennom vinteren, men de er da tørre og gyllenbrune. Noen av hekkene har spiselige bær slik som Aronia melanocarpa, svartsurbær 'Moskva' eller 'Hugin'.

De hekkplantene som er Vintergrønne er:
Barlind 'Hicksii'
Barlind 'Hilli'
Thuja 'Brabant'
Thuja 'Smaragd'

De hekkplantene som er Løvfellende er:
Agnbøk
Aronia
Blankmispel
Bærsøtmispel
Bøk
Rødkornell
Gentspirea
Junisøtmispel
Liguster
Lind
Naverlønn
Potentilla
Sommerspirea
Syrin
Alperips

Bestilling i nettbutikken Din lokale gartner inkluderer frakt ved kjøp over 1000kr.

 

HEKKPLANTER PÅ TILBUD I APRIL
Alaskavier
Alperips
Gentspirea
Japanspirea 'Nørholm'
Rubinspirea
Vanlig syrin(lilla blomster)
Sommerspirea 'Halward Silver'
Naverlønn
Sommerspirea 'White Carpet'
Lind
Sommersirea 'Snowmound'

 

BARE TRE DAGER IGJEN!
Rosene i nettbutikken vil være mulig å kjøpe fram til 15. april 2017. Etter denne datoen har vi ikke flere barrotroser som kan sendes med posten. Alle rosene som blir solgt i nettbutikken er barrotroser som tåler fint å bli sendt med posten, da de er i vinterhvile. Etter dette blir det bare mulig å kjøpe roser i potte i hagesenteret på Rom Hagemiljø.