Beskjær klematis nå

Mange klematis kan beskjæres nå. Beskjæringen bygger opp planten, fremmer veksten og gir rikere blomstring på sikt. De første årene etter planting av klematis kan en beskjære de hvert år. Klematisplanten setter da flere skudd fra nedre del og bli en frodigere plante. Senere, når planten er godt etablert kan det være for å få god blomstring på mest mulig av plantas høyde.


Aureolin                             Princess Diana                Sweet Summer Love

Nå i mars kan klematis i gruppe 3 beskjæres. Denne gruppen består av de klematis som blomstrer på årets nye skudd fra midtsommer og utover høsten.


På våren vil det da være masse visne greiner hvor det ikke vil komme blomster, så disse må fjernes. Selve beskjæringen av plantene består da i at man om våren (etter at frosten er over) skjærer de gamle rankene ned til like over basis for forrige års vekst ca 30- 75 cm over bakkenivå. På produktinformasjonen på hver klematis i nettbutikken står det beskjæringstidspunkt og hvor langt ned de skal beskjæres.

Her hører gruppene jackmanii, integrifolia, viticella, flammula, patens, diversifolia, florida, texensis, vitalba, durandii, recta og tangutica med. Slik går du i gang med klematisbeskjæring av klematisgruppe 1, 2 og 3.


MANGE SORTER
Vi har et kjempeutvalg av klematis i alle slags farger og størrelser. Hos oss vil du garantert finne en du ikke har sett før. Det er begrenset antall igjen av enkelte sorter så det lønner seg å rask for å få sikret seg sine favoritter. Klematis kan du handle i nettbutikken hele året og vi sender gjennom hele sesongen. Bestiller du nå er det ikke lenge før du kan få de nye plantene i bakken (eller krukke).  Finner du ikke den du leter etter så ta kontakt med oss så skal vi prøve å hjelpe deg.

Tips og råd om planting og gjødsling av klematis har vi lagt ut i nettbutikken og dette kan du lese mer om her. Vi har laget en liten bildeoversikt med noen klematis og hvilken gruppe de hører til.
 


SIKRE DEG ROSER INNEN 15. APRIL
Rosene i nettbutikken vil være mulig å kjøpe fram til 15. april 2017. Etter denne datoen har vi ikke flere barrotroser som kan sendes med posten. Alle rosene som blir solgt i nettbutikken er barrotroser som tåler fint å bli sendt med posten, da de er i vinterhvile. Etter dette blir det bare mulig å kjøpe roser i potte i hagesenteret på Rom Hagemiljø.