Klematisbeskjæring

Uavhengig av sort, skal du beskjære klematis hardt de første årene slik at planten bryter og får tett forgreining nedenfra. Tenk ikke på blomstene det første året, tenk heller på å bygge opp planten. Beskjæring av klematis fremmer vekst og gir rikere blomstring på sikt. Når du skal beskjære klematisplanten din, bør du sjekke hvilken gruppe den tilhører.

Plant historiske roser!

Bilde1Historiske roser er som levende antikviteter. Gamle roser hører gjerne til eldre hus og hager. De er ofte hardføre og friske rosesorter som gjerne kan brukes mer, også i moderne hager.

Hvilken hekk skal du velge?

Det finnes mange planter som egener seg godt til hekk. Men når det er så mye å velge i kan det være vanskelig å vite hvilken hekk som passer godt inn hos deg. Uansett, skal du ha en tett hekk helt fra bunn må du følge oppgitte planter pr meter ellers vil du få glipper langs bakken og dette er det ikke så lett å gjøre noe med i etterkant når hekken er etablert.  En hekk trenger også gjødsel og vann på lik linje med alle de andre plantene vi har i hagen for å bli frisk og frodig. 

Her er en oversikt over mange av de vanligste hekkplantene og en beskrivelse av de. Klikk på navnet på planta eller bildet så blir du sendt til produktside med mer info i nettbutikken og mange av de finnes i forskjellige størrelser også. 

 

Noen utvalgte klematis.

Klematis er delt inn i 3 grupper. Denne inndelingen går på når de blomstrer og hvordan de skal beskjæres. Du kan lese denne artikkelen for å lære mer om det. 

Klikk deg inn og se noen eksempler på klematis i de forskjellige gruppene. 

Vil du se hele vårt klematissortiment kan du klikke her.

Slik planter du klematis

Her har vi skrevet ned det du må tenke på når du skal plante en klematis, hvordan den bør gjødsles og litt om de forskjellige gruppenes behov for beskjæring. Følger du dette er du på god vei til å lykkes med dine klematis. 

 

Plante- og stelleveiledning for hekkplanter

Her har vi lagt ut alle plante og stelleveiledningene på hekkplanter.

Her er mye nyttig info om planting, gjødsel og beskjæring for mange av de mest vanlige hekkplantene vi har. For deg som kjøper garanti på ferdighekk må også denne veiledningen være fulgt for at garantien skal gjelde om hekken ikke vokser som den skal.

Klikk deg inn og se veiledning: 

 

 

Slik planter du roser

Vi har laget et skriv om planting av roser som vi sender med kunder som handler roser hos oss. Nå legger vi det ut her så alle kan ha nytte av den og finne informasjonen igjen om arket du fikk av oss har blitt borte.